MARC DE DIRAC

Sota una mirada performativa, multidisciplinar i amb vocabulari extret de la física quàntica neix “Mar de Dirac”, concepte utilitzat per definir quànticament el buit, mar de partícules negatives. Allà on es genera l’anomenada energia del buit, existent en l’espai inclús en absència de tot tipus de matèria, l’antimatèria. Aquesta energia obscura desenvolupa un paper similar al de la força de gravetat repulsiva, contribuint a l’expansió de l’Univers. Per a nosaltres es tracta d’un espai en expansió metafòric, on establir nous llenguatges abstractes de comunicació entre el so, la paraula i el moviment. Un submón, una al·legoria i reflex dels diferents estats corporis en els que convivim. Utilitzant el global de la nostra energia, incloent l’obscura, com a motor per a les nostres accions poètiques.

QUI SOM

Sergi Herrero i Anna Fontanet es troben per primera vegada a l’abril del 2018 en motiu d’unes jornades de dansa al Centre Cívic Casa Orlandai. El Sergi toca el didgeridoo, és escalador i poeta. L’Anna és improvisadora en el camp de la dansa contemporània i juga a crear espais sonors amb música electrònica. Des d’ aleshores continuen explorant i aprenent la manera de fusionar recursos; dansa, poesia i música. La seva primera actuació té lloc a la “Festa del Balcons “ dins el marc de la Festa Major de Sarrià (Setembre 2018, Barcelona). D’ençà d’octubre d’aquest mateix any conviden a incorporar-se a la seva recerca a l’Ignasi Poveda, intèrpret i poeta, i a Guillem Codern, músic especialitza’t en instrumentació d’orígen mongol i cants harmònics.

FITXA TÈCNICA

Direcció artística: Anna Fontanet

Intèrprets i co-creadors: Sergi Herrero, Ignasi Poveda, Guillem Codern i Anna Fontanet

Espai sonor: Sergi Herrero (digeridoo), Anna Fontanet (atmosferes electròacústiques), Ignasi Poveda (veu) i Guillem Codern (Igil i cants harmònics).

Poesia: Ignasi Poveda i Sergi Herrero

DURADA

Versió de 10 min.

Intèrprets: Sergi Herrero i Anna Fontanet.

Versió de 20 min.

Intèrprets: Ignasi Poveda, Sergi Herrero i Anna Fontanet.

Versió de 40 min.

Intèrprets: Guillem Codern, Sergi Herrero, Ignasi Poveda i Anna Fontanet.