DIÀLEGS SILENCIOSOS

Contact Improvisació

“A través del Contact transformo el meu cos. Noto com cadascuna de les cèl·lules, la pell, la meva mirada s’expandeix. Arribo més lluny, més fort i amb més precisió havent interactua’t amb altres cossos, altres formes en continuïtat. Tot és més concret, més real i sòlid. La distància entre paràmetres físics augmenta. El que era dens ara ho és més i el lleuger s’intensifica. Puc escollir.”

Amb aquest taller comparteixo els processos de recerca en els quals he estat immersa i he tingut el plaer de participar amb altres improvisadors d’arreu del món. Relacionant les forces físiques que empoderen el nostre moviment a través de la inèrcia, la gravetat i el moment present.

Fa poc més d’un any, el mes de febrer del 2018, vaig participar en una trobada molt especial anomenada “The Long Dance“. Amb l’acompanyament de Nancy Stark Smith i Mike Vargas, en un lloc remot de Conneticut anomenat “L’Ou del Drac”! (Dragon’s Egg Studio).

Un grup d’improvisadors d’arreu del món (Taiwan, Hong Kong, Amsterdam, Galway, Londres, Columbus, L.A, Berlín, Hamburg, Hèlsinki, Roma … ) ens vam reunir durant un període de tres setmanes per aprofundir en el món del Contact, l'”Underscore“, la dansa contemplativa, així com en les relacions amb altres disciplines com l’escriptura, la música, il·lustració, arts digitals, …

Cadascú va compartir els seus processos d’investigació, les seves perspectives i experiències anteriors. El resultat va ser un cúmul de processos oberts que avui continuen vius en la nostra pròpia recerca, tot i que en la distància.

Part del procés de recerca de la meva darrera creació “Blanc Salvatge” es va gestar en aquell indret remot.

AUTOCONEIXEMENT EN MOVIMENT

El laboratori va dirigit a persones interessades en el moviment del cos a través del contacte. Ja siguis ballarí o no, artista o fisioterapeuta o artista i fisioterapeuta. M’adreço a tots aquells que vulguin ampliar el propi coneixement a través dels cossos dels altres i les relacions entre les forces físiques que s’hi estableixen.

Treballarem a partir d’eines bàsiques i recursos, “scores” (partitures de moviment en l’espai) i progressions de moviment en contacte que et permetin crear un espai per a la improvisació confortable, sense pressions. On no sentir-se perdut o abatut per la pressió de fer alguna cosa.

Formats de la proposta

-Sessió única 1DIA

Durada: 1:30h fins 6h.

-Laboratoris SETMANALS.

Durada: 3h per dia, al llarg de 5dies.

-Laboratoris CAP DE SETMANA

Durada: 5h per dia, al llarg de dos dies.