biografia

Anna Fontanet Bassas – Ballarina, creadora i artista independent amb seu a Barcelona. Les seves creacions giren entorn de l’escolta activa, la composició instantània i la creació d’instruments auto-generatius. Entrellaçant les arts digitals i les arts de moviment en diàleg performatiu i coreogràfic. L’empeny la curiositat i l’instint.
Rep inicialment la seva formació professional de dansa al centre VARIUM (Barcelona) , es gradua en disseny gràfic a ELISAVA (Universitat Pompeu Fabra) i en un Màster d’Arts Digitals (IDEC). Des d’aleshores segueix mestres i coreògrafs amb els quals troba afinitat en camps i espais de creació híbrids. L’Animal a l’esquena (Celrà), Vitlycke – Centre for Performing Arts (Suecia), L’Arlequí (Banyoles) i Earthdance (Plainfield) són els més destacats.
D’ençà del 2017, i un cop havent col.laborat amb projectes com a ballarina internacionalment , emprèn la seva trajectòria com a creadora amb Blanc Salvatge , N.A.N (Now ask nothing- Nothing ask now) i ara “I escoltar l’herba com creix”.
Ha rebut suport de Hier -Jetzt Festival (Munic), la Faktoria (Pamplona), Danzalava (Alava), Sala Baratza (Vitoria), La Caldera i La Poderosa (Barcelona). I ha estat becada per la Generalitat de Catalunya per a la recerca i la innovació en l’àmbit de les arts escèniques.
Imparteix tallers relacionats amb els processos de creació en els que ha estat immersa. Com a ballarina aporta qualitats de moviment, propostes espacials i de pensament. Construeix caràcters que s’adapten a l’imaginari del coreògraf i/o director artístic. Com a improvisadora aposta per democratitzar, diversificar, expandir i descontextualitzar les formes. Navegant entre pseudoveritats des de la recerca i la intuïció. Com a creadora en l’àmbit de la dansa s’interessa per obrir espais de comunicació a través de la composició instantània; en l’àmbit social-humà i performatiu. Entendre el món a través de la dansa. L’art com a llenguatge, lliure d’estigmes socials, físics o de gènere.