©-Patrick-Beelaert-721
© Patrick Beelaert

Anna Fontanet és ballarina, coreògrafa i artista independent amb seu a Barcelona.

Reb la seva formació professional de dansa al centre VARIUM Barcelona) entre 2004- 2007. Graduada en disseny gràfic a ELISAVA Universitat Pompeu Fabra) combina aquests dos camps artístics en el seu camí professional. D’ençà l’any 2011, un cop acabat el Master en arts digitals a IDEC (Universitat Pompeu Fabra), incorpora la compossició sonora i les arts digitals en els seus projectes artístics.

Forma part de la companyia Nadine Gerspacher, amb qui realitza, juntament amb Helena Canas, la peça “Elegantly Wasted” (2011).

Col·labora a la ciutat de Munic (Alemanya) amb el coreògraf Stephan Herwig, com a ballarina i intèrpret en les peces “In This Very Moment” (2012), “Unleashed” (2014), “Monument” (2015) i “Schweifen” (2017). Amb Katja Mirjam Boom interpreta “Die Faszination der fünfsamkeit” (2012). Amb la coreògrafa Sabine Glenz balla un solo retrospectiva de la seva obra (2016). I amb Moritz Ostruchnjak i Daniela Bendini paticipa també com a ballarina en la creació de “Text Neck” (2017).

Juntament amb Nadia Pessarrodona codirigeix “Creix amb dansa”, projecte educatiu amb qui imparteixen monogràfics a INEFC (Institut d’Educació Física de Catalunya) per alumnes i docents; així com a programes intensius d’estiu. Col·labora amb Montserrat Gutiérrez, fisioterapeuta i docent, desenvolupant tallers per a discapacitats intel·lectuals i/o físics.

Imparteix cursos de dansa contemporània i composició instantània.

Com a ballarina aporta qualitats de moviment, propostes espaials i de pensament. Construeix caràcters que s’adapten a l’imaginari del coreògraf i/o director artístic.

Com a artista multidisciplinària entrellaça les arts plàstiques i de moviment, conceptualment, de composició i de dramatúrgia, en el procés d’investigació o de creació tant en peces gràfiques, audiovisuals, sonores o coreogràfiques.

Com a creadora en l’àmbit de la dansa s’interessa per obrir espais de comunicació a través de la composició instantània; en l’àmbit social i performatiu. Entendre el món a través de la dansa. L’art com a llenguatge, lliure d’estigmes socials, físics o de gènere.

"Truth is not born nor is it to be found inside the head of an individual person, it is born between people collectively searching for truth, in the process of their dialogic interaction"

Mikhail Bakhtin